“Wat is zeefdruk?”

Het principe van zeefdruk is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van polyester wordt over een raamwerk gespannen. Op dat zeefdrukraam brengen we een lichtgevoelig product aan dat we met een positiefilm belichten. Door het licht wordt het product hard en waterbestendig. Bij het ontwikkelen spoelt het product alleen weg op de delen van de zeef die afgedekt werden door de film. Die delen laten inkt door. Zo drukken we teksten en figuren op het materiaal van uw keuze.

“Wat is UV-inkt?”

Uv-hardende inkten bevatten fotoinitiatoren. In tegenstelling tot klassieke solventinkten drogen ze niet op wanneer ze blootgesteld worden aan lucht. Zoals hun naam doet vermoeden hebben ze ultravioletlicht (uv-licht) nodig om in te harden. Dat proces heet fotopolymeristatie en gebeurt in een tiende van een seconde.

“Wat zijn de voordelen van UV-inkt?”

Ten eerste is uv-inkt milieuvriendelijk, want hij bevat geen solvent. Ten tweede levert uv-inkt een constante hoge drukkwaliteit af, omdat hij niet indroogt tijdens het drukken. Met uv-inkt kan je ook veel fijnere rasters drukken die een scherper resultaat geven. Tot slot staat uv-inkt ook bekend om zijn hoge chemische en mechanische weerstand. Zeefdrukkerij De Boer gebruikt al 10 jaar uitsluitend uv-inkten.

“Waarom kiezen voor zeefdruk?”

Zeefdruk is uiterst geschikt voor outdoor toepassingen. Omdat we een dikke inktlaag van 10 tot 15 micron aanbrengen is de lichtechtheid en weerbestendigheid vele malen hoger dan bij andere druk- en printtechnieken. Wanneer we de volledige drukoppervlakte met een uv-vernis bedrukken maken we het materiaal ook benzine- en solventbestendig. Wil je liever een drukwerk waar je met droog afwrijfbare stiften op kan schrijven? Dan gebruiken we onze speciale ‘dry wipe’ uv-laag.

“ Wat is de minimumoplage?”

Alles hangt af van het aantal kleuren en de toepassingen die je verkiest. Reken in ieder geval op een minimumoplage van 50 stuks.

“Wat is de maximumoplage?”

Er is geen beperking in de maximumoplage. Zeefdrukkerij De Boer kan zeer grote aantallen op een korte leveringstermijn afwerken. We beschikken over volautomatische zeefdrukmachines die de klus aan een sneltempo kunnen klaren.

“Textiel – glas – metaal”

Alleen zelfklevende kunstzijde kunnen we bedrukt aanleveren.
Bedrukkingen op kledij, glas en metaal bieden we echter niet aan.
Voor een overzicht van onze mogelijkheden zie: PRODUCTEN.

 • Zeefdruk meetbaar beter!

  Grote duurzaamheidGrote duurzaamheid

  Gunstige prijs/kwaliteitGunstige prijs/kwaliteit

  Zeer hoge lichtechtheidZeer hoge lichtechtheid

  Dekkende en mooie frisse kleurenDekkende en mooie
      frisse kleuren

  Kras-, temperatuur-, en weerbestendigKras-, temperatuur-,
      en weerbestendig

  Solventvrije inkt, droging door fotopolymerisatieSolventvrije inkt, droging
      door fotopolymerisatie

  Alcohol-, benzine-, en detergentbestendigAlcohol-, benzine-,
      en detergentbestendig

 • Offerte aanvragen
 • Zeefdrukkerij Van Leemputten